Nyheder
Nyheder

Tænd lys for Danmarks befrielse

Lyset er et tegn på frihed og håb, lyder det fra de danske biskopper, som opfordrer til at sætte lys i vinduerne og på sociale medier den 4. maj for at markere 75-året for Danmarks befrielse

Foto: Henrik Dons Christensen

Vi kan i år fejre 75-året for Danmarks befrielse. Det skulle have været markeret ved en lang række kirkelige begivenheder landet over, heriblandt den officielle fejring ved gudstjenesten i Aarhus Domkirke d. 5. maj. Alt dette er desværre blevet aflyst på grund af faren for smitte med coronavirus.

I stedet opfordrer landets biskopper til, at man fortsætter traditionen med at sætte levende lys i vinduerne om aftenen den 4. maj. Det skriver de i en fælles besked:

”Lyset er et tegn på frihed og håb. På denne aften takker vi for vores eget lands befrielse og samtidig beder vi for fred og frihed for alle jordens folk. Det, der var en spontan reaktion den 4. maj 1945, skal vi bære ind i fremtiden, som et håb om frihed og fred i fremtiden.” 

Der opfordres desuden til, at kirkerne udvider morgen- og aftenringning den 5. maj samt flager den 5. maj.

I kan alle være med til at markere befrielsesdagen den 4. maj ved at sætte levende lys i vinduet. Du kan også sætte fokus på mærkedagen ved at dele billeder og videoer af tændte lys i vinduet på de sociale medier. Brug da hashtagget #tændlys.

Af: