Nyheder
Nyheder
Ukrainsk flag med folkekirkens grafik

Råd og hjælp til at modtage flygtninge

Velkommen i kirken

Nu kommer ukrainerne, og kommer de her? Hvad gør vi og hvordan hjælper vi dem, når de er her? Spørgsmålene er mange for tiden, men heldigvis er viljen til handling og til at hjælpe vores næste stor.

Folkekirken er til stede overalt i landet, og med et stort lokalt netværk kan de fleste af os finde varme og effektive hænder, mad, transport, møbler og alt muligt andet praktisk ved at bruge noget tid i telefonen.

Dette brev er tænkt som et udgangspunkt, som I lokalt kan bruge i jeres arbejde med krigen i Ukraine og i arbejdet med at tage imod de flygtninge, der kommer til jeres sogne. Her finder I gode råd fra Folkekirkens Mellemkirkelige Råd til arbejdet med menigheden og flygtningene.

Med til brevet er en skabelon, som kan udfyldes med kirkens tilbud og gives til ukrainske flygtninge, hænges op i Brugsen eller i våbenhuset, eller deles på Facebook. Den fortæller på ukrainsk, hvornår kirken er åben, hvordan præsten kan kontaktes og hvilke tilbud, der er i kirken. Brug den og tilpas den til jeres egen kirke, så alle flygtninge ved, at kirken er åben for dem.

Som det sidste er her også et billede, der er tiltænkt opslag på de sociale medier, med teksten "Ласкаво просимо до церкви" på et ukrainsk flag og folkekirkens grafik. Det betyder Velkommen i kirken.

Infoplakat til print Ukraine 2022

Gode råd til arbejde med ukrainske flygtninge

Ukrainsk flag med folkekirkens grafik