Nyheder
Nyheder
Overskriften Mørke på nyt magasin folk og kirke 2021

Mørket hører med til livet

Nyt nummer af magasinet folk&kirke er ude nu

 

Vi søger lyset, men hvis vi ikke vil stå ved mørket som et vilkår i alle menneskers liv, får vi sværere ved at finde det. Det er den påstand, folk&kirke undersøger denne gang.

I dette nummer dykker vi ned i mørket, både som konkret realitet og som eksistentielt fænomen.

 

Her kan du læse magasinet folk&kirke 2021, der omhandler Mørke 

 

 

 

 

Magasinet Folk&kirke 2021
"Mørket hører med til livet"

En 36-årig mor til to fortæller om, hvordan det er at se frem til at skulle blive blind. En musikprofessor forklarer, hvorfor hjernen godt kan lide dyster og hård musik. En psykolog og en historiker diskuterer, om vi som turister bør opsøge Auschwitz og andre steder, hvor forfærdelige ting har fundet sted. En forfatter fortæller, hvordan mørket næsten opslugte ham, da han skrev en bog om sin mors dæmoner. Og en kvinde, hvis søn har begået selvmord, interviewer sin sjælesorgspræst og får hende til at forklare, hvorfor den bedste hjælp, man kan give til en sørgende, er at sige: Det går ikke over – men jeg går med dig ind i mørket.

Du kan bl.a. læse artikler med musikeren Katinka Bjerregaard, forfatter Peter Øvig, hjerneforsker og musikprofessor Peter Vuust og dramatikeren Christian Lollike.

Brug magasinet på biblioteket, til eksistenssamtaler, til studiekredse

 

Se eksempler på, hvordan I kan bruge folk&kirke #10 om mørke:

Se alle forslagene samlet her.

Find det hele på nettet

Folk&kirke har sin egen underside på folkekirken.dk. Her kan man se både det nye nummer og hovedparten af de tidligere numre med temaer som valg, kontrol, kærlighed, dommedag og mad. Her ligger også ressourcebanken med forslag til, hvordan man kan arbejde med de nyeste numre.