Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Hvordan leder jeg bedst et konfirmandhold?

Kursusformiddag den 30. august 2022 i Langenæskirken

Formål og indhold:

Det kan være en stor udfordring at lede en gruppe konfirmander – ikke kun for nye undervisere, men bestemt også for mere erfarne. Vi kan alle opleve, at det glider os af hænde og kommer ud af kontrol, og det er ubehageligt! Den situation kan vi heldigvis forsøge at undgå ved at arbejde bevidst med klasseledelse og relationen til konfirmanderne. 

På denne kursusformiddag vil vi se nærmere på, hvad klasseledelse er, og hvordan den kan bruges, så det bliver underviseren og ikke konfirmanderne, der styrer og leder. Vi vil se på, hvilke værktøjer, der virker, både i forhold til de fysiske rammer og pædagogisk rammesætning, og hvordan vi kan gribe ind, hvis det alligevel går skævt. 

Klasseledelse skal sikre, at alle i rummet – både underviser og konfirmander – kan være trygge og vide, hvad der skal ske, og at det er et rart sted at være for alle. 

Målgruppe: 

Kurset er målrettet nye præster, men også mere erfarne præster er velkomne og kan få glæde af det. K&K-medarbejdere, der underviser minikonfirmander, er også velkomne. 

Det er gratis at deltage. 

Underviser: 

Teologisk konsulent på Konfirmandcentret Hanne Høgild 

Program: 

Fra kl. 9.30 kaffe og rundstykker Kl. 10-12 kursus Kl. 12 mulighed for en sandwich (evt. med i hånden hjem) 

Tilmelding senest torsdag d. 25. august til Karen Togsverd Hansen: kth@km.dk

 

Konst. Uddannelseskonsulent Thomas Felter og Det Religionspædagogiske Stiftsudvalg v. formand Karen Togsverd Hansen