Nyheder
Nyheder

Folkekirken på vej ud af skabet? Ny bog om samskabelse

En udadvendt og samarbejdende folkekirke

Ny udgivelse af Skabelse og samskabelse

Hvordan kan kirkens mange ressourcer sættes i spil i samarbejde med lokalsamfund, kommune og borgere? Og hvordan finder folkekirken sit nye ståsted og en ny måde at være kirke på, der bidrager til at skabe samfundsmæssig værdi?

I den nye udgivelse Skabelse og samskabelse, sætter de tre redaktører Anne Tortzen, Erling Andersen og Esben Thusgaard fokus på bevægelsen i retning af en mere udadvendt og samarbejdende kirke – en bevægelse, der allerede er i gang mange steder.

Ønsket er at inspirere til en samtale om kirkens rolle i velfærdssamfundet og med konkrete eksempler beskriver bogen samarbejdet om at løse komplekse udfordringer som hjemløshed, integration og ensomhed.

I Aarhus Stift har der igennem længere tid været særlig fokus på den store gevinst, som samarbejdet mellem folkekirken og andre aktører har. Det er også baggrunden for initiativet Fælles om det sociale ansvar, som Aarhus Stift satte i gang i 2018.

Fælles om-konferencerne og de relationer, der er blevet skabt i den forbindelse, har resulteret i en lang række konkrete samarbejder, og i Aarhus Stift er ønsket, at denne udvikling fortsætter. Derfor har stiftsrådet i Aarhus også støttet udgivelsen af Skabelse og samskabelse økonomisk i håbet om, at den kan inspirere bredt til nye samarbejder. 

Skabelse og samskabelse udkom den 6. maj 2021 på forlaget Eksistensen.

De tre redaktører bag bogen er:

Anne Tortzen er uddannet cand.scient.pol. og journalist og har skrevet ph.d.-afhandling om samskabelse. Hun arbejder som rådgiver og forsker inden for emnet borgerinddragelse.

Esben Thusgård, cand.theol. fra Aarhus Universitet 2002. Fra 2002-2011 præst i Hobro og fra 2011 i Risskov. Udnævnt til provst i Aarhus Nordre Provsti fra 2012.

Erling Andersen

 har været sognepræst i 22 år. Siden 2006 har han været lektor ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.