Nyheder
Nyheder

Favrskov Provsti får ny provst

René Høeg tiltræder som provst i Favrskov Provsti pr. 1 august 2022. 

Portræt af kommunikationskonsulent Asger Meller Jørgensen

Rene Høeg - ny provst i Favrskov Provsti

Rene Høegh kommer fra en stilling som lokal sognepræst i Voldum-Rud og er derfor allerede et kendt ansigt i Favrskov.

Rene Høeg overtager stillingen som provst i Favrskov efter den tidligere provst Anders Bonde, der gik på pension i januar 2022. 

- Jeg ser frem til at lære alle Favrskovs kirker og byer at kende, så jeg kan blive en god sparrings- og samarbejdspartner for præster og menighedsråd. På den måde kan vi sammen fortsat sikre fokus på trivsel og godt arbejdsklima for både præster, ansatte og menighedsrådsmedlemmer.

-Derudover glæder jeg mig til at fortsætte de stærke og betydningsfulde samarbejdsrelationer, som folkekirken har til det omkringliggende samfund - til kommunen, til frivillige organisationer m.fl..
Folkekirken er sit samfundsansvar bevidst - og det gælder også, når vi snakker klima. Favrskov provsti har et mål om at reducere C02- aftrykket med 70 % inden 2030, og det bliver spændende at stå i spidsen for at understøtte den proces, som allerede er godt i gang, lyder det fra provsten.

For yderligere oplysninger kontakt:

 • Kommende provst i Favrskov: René Høeg, mail: rwh@km.dk eller tlf. 22 95 10 16
 • Konstitueret provst i Favrskov: Birgith Nørlund, mail:  bnj@km.dk eller tlf. 2172 2163

Datoer:

 • Den 1. august 2022: 
  René Høeg tiltræder som provst i Favrskov Provsti og som sognepræst i Hadsten-Vissing-Ødum-Hadbjerg-Lyngå-Skjød-Lerbjerg Pastorat.
 • Den 17. august 2022: 
  Indsættelsesgudstjeneste kl. 19.00 i Sankt Pauls Kirke, Hadsten. Efterfølgende reception i Sløjfen i Hadsten.
 • Den 31. august 2022: 
  Provstekreering i Aarhus Domkirke kl. 10.00, hvor nye provster i Aarhus Stift ved landemode bliver budt velkommen af biskop Henrik Wigh-Poulsen og andre provstekollegaer.