Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Det Lutherske Verdensforbunds generalforsamling – handling bag ordene

Oplevelser fra generalforsamling af Jacob Krogh Rasmussen, sognepræst i Mariager, medlem af Aarhus stiftsråd, formand for Det mellemkirkelige stiftsudvalg i Aarhus stift og formand for Lokalkomiteen for Himmelske Dage i Silkeborg 2025

Når 365 delegerede fra 99 forskellige Lutherske Kirker fra hele verden mødes til seks dages generalforsamling, hvor alt bliver oversat til de fire ”officielle sprog”, engelske, tysk, spansk og fransk, kunne man godt frygte, at det ville være snak det hele, men oplevelsen blev en helt anden! 

På Folkekirkens vegne var jeg udpeget som en af i alt 8 delegerede, og den oplevelse jeg sidder tilbage med efter generalforsamlingen er, at det Lutherske Verdensforbund er et vigtigt forbund. 

Gennem mødet med lutheranere fra hele verden fik jeg indblik i, hvordan det er at være kristen i Asien, Afrika og Sydamerika – en situation som for manges vedkommende er langt sværere end den virkelighed jeg kender i Danmark, da mange af vores kristne brødre og søstre slås med diskrimination og sågar forfølgelse. Men jeg fik også indblik i det store arbejde, som det Lutherske Verdensforbund gør ude omkring i verden. Dette sker ikke mindst gennem ”World Service”, som er det Lutherske Verdensforbunds nødhjælpeorganisation, der sørger for nødhjælp og omsorg for hele 3 procent af verdens 108 millioner flygtende, og det ofte i områder hvor almindelige nødhjælpsorganisationer har svært ved at komme ud, da det lutherske verdensforbund kan hjælpe gennem lokale kirker. Men også gennem finansieringen af Augusta Victoria hospitalet i Jerusalem gør det Lutherske Verdensforbund en stor indsats for at tilbyde lægehjælp af en standart og ekspertise, som ellers ikke ville være den almindelige palæstinenser til rådighed. 

På den måde oplevede jeg, at det Lutherske Verdensforbund ikke kun skaber fællesskab på tværs af de forskelligheder, som de lutherske kirker måtte have, men også viser handling og på den måde er til forbilledlig efterfølgelse, også lokalt!