aarhusstift.dk
Cookies

Om cookies

Cookies er små tekstfiler, der bruges af din internetbrowser til at gemme oplysninger fra de hjemmesider, du besøger. Nogle cookies bruges kun, mens du besøger siden, for eksempel til at huske, at du er logget ind, eller til at gemme ting på en huskeliste eller i en indkøbskurv. Andre cookies bruges til at gemme oplysninger til næste gang, du besøger hjemmesiden, for eksempel dine personlige indstillinger eller din brugerprofil. Hjemmesider, der viser reklamer, bruger som regel cookies til at registrere brugernes netadfærd, så de kan vise reklamer, der passer til brugernes interesseområder.

Det er et lovkrav, at hjemmesider informerer brugerne om de cookies, siden anvender, så brugerne kan tage stilling til, om de fortsat ønsker at besøge hjemmesiden, eller om de eventuelt vil blokere for cookies for at undgå målrettede reklamer og lignende. En hjemmeside behøver dog ikke at informere om cookies, der er nødvendige, for at sidens kernefunktioner fungerer.

Vi bruger cookies for at kunne måle trafik på vores side. 

Aarhusstift.dk bruger cookies fra:

  • Google Analytics til at undersøge, hvordan websitet bliver anvendt, så vi kan forbedre vores indhold.
  • Facebook for at du har mulighed for at dele indholdet fra aarhusstift.dk.
  • Addthis for at se hvad der deles fra hjemmesiden.

Oplysningerne i statistikkerne er anonymiserende og kan ikke henføres til navngivne brugere.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning her.

Vær opmærksom på, at du mister mange brugervenlige fordele, hvis du ikke vil bruge cookies, fx at sitet ikke længere kan huske de informationer, du ønsker at sende til os.

Generelt om personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Aarhusstift.dk indsamler ikke oplysninger, der kan henføres til dig. 

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på. Disse oplysninger bliver indsamlet via Google Analytics og er anonymiseret.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommende kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Folkekirken.dk videregiver ikke data til tredjepart. Aarhusstift.dk benytter dog en række tredjeparter til behandling af data, herunder Google Analytics for at indsamle statistik om brug - men ikke af brugere - af aarhusstift.dk. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Vi har indgået databehandleraftale, som sikrer, at data bliver behandlet efter EU's persondataforordning.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse om indsigt i data kan ske til: kmaar@km.dk.


Læs desuden om hvordan Aarhus Stift behandler dine personoplysninger her

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet

Udgiver

Aarhusstift.dk ejes og publiceres af:

Aarhus Stift

Dalgas Avenue 46,

8000 Aarhus C

Tlf. 86145100

Mail: kmaar@km.dk