Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Retræteforløb for præster i Aarhus Stift

Retræter på Ådalen den 22.-25. maj og den 6.-9. november 2023 

Som præst har man ofte fokus på flere forskellige aktiviteter i sognet. Man har omsorg for mange mennesker. Det bliver til lange og travle perioder i løbet af året og af og til kan det virke som om den ene travle periode afløses af den anden. Hvornår er der pauser, hvor man som præst ingenting skal og hvor der er rum til at finde ro og tid til fordybelse? Dette tilbud om retræte for præster, er et tilbud om kalendersatte pauser, hvor rammen er sat for en tre døgns periode i foråret og efteråret 2023 - med stilhed og fordybelse, bøn og meditation.

Retræteleder Anette Foged Schultz har været præst i folkekirken siden 1993. Hun har i mange år afholdt retræter i folkekirkeligt regi og er nu studenterpræst på VIA University College i Horsens og pilgrimspræst i Horsens Provsti.

Tilgangen til retræterne er inspireret af den ignatianske tradition, hvor relationen til Jesus Kristus er i fokus. Stilheden er vejen til fordybelse. Hvis du er interesseret i at vide mere/deltage, bedes du kontakte Anette for en forudgående samtale på anfs@via.dk

Er du præst udenfor Aarhus Stift, er du velkommen til at søge optagelse på forløbet. Du vil da komme på venteliste og komme med, hvis retræteforløbet ikke bliver fuldtegnet med deltagere fra Aarhus Stift.

Ansøgningsfrist 15. februar 2023.

Dato for forløb: 22-25. maj 2023 og 6-9. november 2023.

Pris: 2.500 kr. pr. forløb eller 5.000 kr. for begge forløb.

Retræteforløbet regnes for et kursus. Man søger ad tjenestevejen med mulighed for stiftsrådet/biskoppens støtte til retræten på kmaar@km.dk. med angivelse af det ansøgte beløb.

Sted: Retræterne finder sted på Ådalen, som ligger i smuk natur ved Randers.

 

Tidligere deltageres feedback:

Lise Barnkob, sognepræst i Viby :

Det er morgen igen. Det er ikke endnu. Det er nådens tid. Med de ord af Søren Ulrik Thomsen begyndte alle tre morgener, i det smukke andagtsrum i Ådalen. Skuldrene ned, fokus på vejrtrækningen, - for hvem husker egentlig for alvor at trække vejret dybt ind, i en travl præstehverdag? Og så nogle enkle vers og et billede at meditere på i stilheden, og et smukt stykke musik at gå ud i dagen med.

Det er ikke nødvendigvis let at gå ind i stilheden. Man kan blive rastløs, savne adspredelse, må forpligte sig igen. Men det giver plads. Til at lytte indad. Til at tage imod Guds nådige blik, lytte efter hans stemme, give afkald på hele tiden at levere og præstere og i tre døgn blot nyde at være til i de meget smukke omgivelser, hvor ordene på lange traveture bliver gået ind i kroppen.

Og i rolige og kyndige hænder hos Anette Foged Schultz. En god samtalepartner og vejleder undervejs.

Så jeg kan ikke anbefale det nok. Netop for mig som præst bliver det tiltagende vigtigt at søge tilbage mod kilden. Blive mindet om det helt basale. Vi når det nok. Det er ikke endnu. Det er nådens tid.

 

 

Provst Kirsten Kruchov Sønderby:

Jeg oplevede retræten med Anette Foged Schultz som en stærk dobbelthed af sjælerystelse og ren ro. Pludselig har du tid til dine egne møder med Vorherre. At være i stilhed gør én fri. Fri for hensyn og opmærksomhed på de andre, fri for forstyrrelser ude fra. Dagen bliver lang, opdelt af måltider og meditation. Løbe og gåturenes længde kan varieres med tankernes kommen og gåen og tankerne kan ryste sjælen og længslen blive så stor som den er. Retræten ledes klogt og der er mulighed for samtaler, gode samtaler, som vinkler tankerne med længslen. 

 

 

Bente Madsen sognepræst. Harlev-Framlev pastorat:

Jeg nød, som præst og som menneske, at få lov til blot at være troende og søgende nogle dage. De tre dages stilhed med refleksion over få omhyggeligt valgte tekster og korte nærværende samtaler med Anette og timers vandring i en stille storslået natur var et åndehul, bogstaveligt talt. Fagligt inspirerende, indholdsrigt og på enhver måde givende. Gid mange kolleger få lov at opleve det samme!