Nyheder
Nyheder

Indbydelse til efterårsmøde 

Århus Stifts Menighedsrådsforening holder møde mandag den 5. november 2018

Indbydelse til efterårsmøde i Århus Stifts Menighedsrådsforening

mandag d. 5. november 2018 kl. 19.00 på

Diakonhøjskolen, Lyseng Alle 15, Højbjerg

Program:

Kl. 19.00:
Velkomst ved formanden.

Kl. 19.05-20.30:
Foredrag ved pastor emeritus, maler, skulptør og forfatter Ejvind Nielsen: ”Humor i tilværelsen”.

Aftenens foredrag handler om humor og livsglæde som fundament og gennemslagskraft i tilværelsen. Overvejelser over livet, og hvad der har betydning for, at livsglæden og det livsbekræftende får plads i hverdagen. Samtidig er det (med mange eksempler) et muntert opgør med stilstand, brokkeri, magelighed og pessimisme. 

Ejvind Nielsen er opvokset på landet, har været landbrugsmedhjælper, murerarbejdsmand, lærer, fagkonsulent, stiftscentralleder, fodbolddommer, sognepræst ved Ravnsbjergkirken i Aarhus. Udfolder sig nu som maler, skulptør, forfatter og foredragsholder.

Kl. 20.30-21.00:
Kaffepause.

Kl. 21.00-21.45:
Aftenens musikindslag er med pianist Christina Bjørkøe og sangsolist Nina Bols Lundgren.

Christina Bjørkøe begyndte at spille klaver som 5-årig. Hun afsluttede hun sine studier hos Anne Øland på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 1997. Hun optrådte som solist med symfoniorkester allerede som 16-årig og har siden givet koncerter som solist og kammermusiker både i Tivolis store serier med musik af Beethoven, Chopin og Schubert og rundt om i Europa, USA, Sydamerika og Asien.

Siden sin debut fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 2009, har Nina Bols Lundgren været en efterspurgt oratoriesolist og har sunget med Copenhagen Phil, Odense, Aalborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre og Randers Kammerorkester, medlemmer af DR SymfoniOrkestret og på Norrlandsoperaen, Sverige. I 2014 og 2015 var hun solist i C. Nielsens Symfoni no. 3 "Espansiva" med Aalborg og Odense Symfoniorkestre, sidstnævnte dirigeret af Nikolaj Znaider.

Aftenens program vil være centreret om Niels W. Gade som opfølgning på 200-årsfejringen sidste år. Allehelgenstemaet vil også blive berørt.

Kl. ca. 21.45:
Afslutning ved formanden.

Kl. 22.00:
Mødet er slut.                                                                                             


Praktiske oplysninger:

Af hensyn til serveringen bedes de enkelte menighedsråd foretage samlet tilmelding med angivelse af deltagerantal senest mandag d. 29. oktober 2018.

Tilmeldingen skal ske skriftligt til kassereren (Birte Gie­dekier) pr. e-mail: birte.g@webspeed.dk med oplysning om menighedsrådets navn, adresse og antal personer.

Billetter a kr. 75,- (betaling for kaffe og foredrag) kan afregnes ved bankoverførsel til reg. nr. 2264, kontonr. 6278400520 senest d. 29. oktober 2018. Ved benyttelse af Netbank bedes I huske tydelig angivelse af afsender.

Ledsagere, kirkefunktionærer og andre interesserede er også velkomne. Enkeltpersoner kan altså også blive medlemmer.

På bestyrelsens vegne                       

Villy Schmith, sekretær


Det fulde program i printvenlig version kan ses her