Nyt om navne
Nyheder

Signe Høg ny præst i Mårslet

Mårslet Kirke har fået ny præst. Det er Signe Høg, som kommer fra en stilling som sognepræst ved Dallerup Kirke, hvor hun har været præst i 12 år. Hun glæder sig til at blive en del af Mårslet oven på et vemodigt farvel med sit gamle sogn.


Af Folkekirkeinfo

Den sidste tid har været hektisk og med et flyttekaos, der har tæret på kræfterne. Nu begynder Signe Høg at se fremad og glæder sig til for alvor at blive en del af Mårslet Sogn.

”Jeg har festet så meget på det sidste med afskedsgudstjeneste og indsættelsesgudstjeneste oven i hinanden. En masser vemodige farveller og tillidsfulde goddag´er. Det har været aldeles overvældende. Men nu bliver det godt at komme helt på plads. Jeg suger til mig med ny læring på det konkrete sted, jeg er havnet, og jeg glæder mig til i højere grad at kunne være med til at trække læsset og komme med kvalificerede bud på løsninger,” siger hun.

Signe Høg er selv fra et præstehjem, og hun brugte en del af sine unge år på at gøre oprør og havde ikke tænkt sig, at hun selv skulle være præst. Hun havde syntes, at hendes mors præstegerning havde fyldt for meget. Senere kom hun på andre tanker.

”Nu kan jeg god forstå det. Det er jo et embede, men slet ikke kan lade være med at lade fylde. Man kan ikke læse noget uden at tænke på, i hvilken sammenhæng, det kan bruges. Alt, hvad man oplever, bliver nemt til en refleksion, man bruger i sit arbejde. Det går op i en højere enhed. Så vores fire børn vil nok sige det samme; -og min mand nok også, at arbejdet fylder alt for meget. Omvendt nyder vi også alle godt af den fleksibilitet, der er i det. Jeg skal ikke spørge nogen om lov til at tage til tandlæge med et barn midt på dagen. Samtidigt må man også passe på med ikke at ville for meget. Jeg er klar over, at den fleksibilitet kan ramme særligt kvindelige præster hårdt. Jeg har planer om at skulle holde til det her i mange år, så nej´ er nødvendige engang imellem, selvom det er svært.”

Et vigtigt pusterum for Signe Høg er litteraturen. Her finder hun inspiration, og hun giver det videre til sine børn. De ældste er for gamle til godnathistorier, men de to yngste får stadig læst godnathistorie.

”Jeg er særligt vild med Dostojevskij, fordi han lader så mange forskellige stemmer komme til orde i sine romaner, og fordi hans udgangspunkt er, at mennesket er en gåde, og livet tolkes i en kristen lystydning. Lige nu læser jeg Anne-Lise Marstrand Jørgensens bog om dronningen af Saba og kong Salomon. Den greb jeg på biblioteket, fordi hun skulle holde foredrag på det nyligt afholdte stiftspræstestævne. Den roman passer mig godt. Her kommer man ind i et om end noget fiktivt gammeltestamentligt univers, så ganske oplysende alligevel. Jeg er oplært i konceptet Bibeleventyret, som jeg har brugt til at få fortalt en masse bibelhistorier for skolebørn på 4. klassetrin. Det giver et godt udgangspunkt for at have et skelet i orden til lige at kunne ryste en god fortælling ud af ærmet,” fortæller hun.